Zagreb, 4. svibnja 2018. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO)  Zlatko Mateša i Josip Čop ugostili su u prostorijama nacionalne olimpijske udruge izaslanstvo Hrvatskog motociklističkog saveza (HMS) kojeg su predstavljali član UO-a HMS-a Ivan Penić, glavni tajnik HMS-a Ivan Lafter i predsjednik MCK Jaska Mladen Čop.

Brojne su aktivnosti HMS-a u ovoj godini, a među njima su svakako najatraktivnije one natjecateljske na jednoj od najljepših europskih staza - u Mladini (nedaleko od Jastrebarskog), na velebnom stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu ili pak na legendarnom Grobniku…

Nakon Europskog prvenstva u speedwayju krajem travnja u Donjem Kraljevcu, pred Hrvatskim motociklističkim savezom je domaćinstvo Europskog prvenstva u motokrosu 16. i 17. lipnja na stazi u Mladini, potom rujanski SP u motociklima s prikolicama, kao i Europsko moto prvenstvo vintagea na Grobniku.

Za kraj lipnja iduće godine izaslanstvo Saveza najavljuje i domaćinstvo kongresa Europske motociklističke federacije s čak 500 sudionika.

Vodeći dužnosnici HOO-a dali su bezrezervnu podršku aktivnostima HMS-a, uz želje da i hrvatski motociklisti ostave rezultatskog traga u bogatom programu ovogodišnjih natjecanja. (hoo/vk)