Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, mr. sc. Zlatko Mateša i Ivica Stošić Miočić uputili su na adresu Hrvatskog motociklističkog saveza u Zagrebu, 12. lipnja 2003. godine izraz...

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, mr. sc. Zlatko Mateša i Ivica Stošić Miočić uputili su na adresu Hrvatskog motociklističkog saveza u Zagrebu, 12. lipnja 2003. godine izraze sućuti zbog gubitka Vilka Severa utemeljitelja motociklističkog sporta u Hrvatskoj, a koji je preminuo u 75. godini nakon duge i teške bolesti.

«Gospodin Vilko Sever, osnivač Prvog hrvatskog motokluba Zagreb, uspješni konstruktor i proizvođač motocikla u klasi do 80 kubika za cestovne utrke, bio je nadasve zaljubljenik u motociklizam kojemu je ostao vjeran do kraja života. Bio je prvi predsjednik Hrvatskog auto i moto sportskog saveza i osoba visokih moralnih načela. Svoje znanje i iskustvo nesebično je uložio u obranu Domovine u najtežim trenucima njenog opstanka, osnivajući i donirajući 1992. godine moto satniju Hrvatske vojske. Njegovi sportski uspjesi imaju posebno mjesto u povijesti hrvatskog sporta napose motociklizma. Odlazak sportskog velikana, Hrvatski olimpijski odbor bilježi sa žaljenjem i izražava sućut obitelji, sportskim prijateljima i Hrvatskom motociklističkom savezu»