Zagreb, 27. listopada 2022. - Na kongresu Svjetskog karate saveza (WKF) u turskom gradu Konyi predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europskog karate saveza (EKF), Davor Cipek, tajnim je glasovanjem predstavnika država sudionica izabran u Izvršni odbor WKF-a, a potom je postao i pomoćnik glavnog tajnika Svjetskog karate saveza.

Budući da Svjetska karate federacije obuhvaća 202 zemlje članice sa svih kontinenata, ovo je iznimno veliko priznanje hrvatskom karateu i Davoru Cipeku osobno. Štoviše, riječ je o jednoj od najviših pozicija koje je hrvatski sportski dužnosnik ostvario na svjetskoj razini pojedinog sporta, u ovom slučaju - karatea. Kongres WKF-a je održan uoči Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore koje je u srijedu počelo u Konyi,a traje do nedjelje.

Dužnosnički uspjeh predsjednika svog Saveza kao da su pratili hrvatski reprezentativci. Već prvoga dana Hrvatska je izborila borbu za naslov svjetske prvakinje. Sara Tomić (kategorija +54 kg) u subotu će se boriti za zlato protiv Španjolke Mirreie Villanueve Bejarano. Karla Panića u kategoriji do 63 kg očekuje borba za brončano odličje.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Davoru Cipeku na članstvu u Izvršnom odboru Svjetske karate udruge (WKF), kao i na dužnosti pomoćnika glavnog tajnika WKF-a!