Mersin, 5. studenoga 2022. - S netom završenog seniorskog Svjetskog prvenstva u volo i raffa boćanju u turskom Mersinu (od 1. do  5. studenoga) hrvatski predstavnici vraćaju se s dvije zlatne i tri brončane medalje.

Četiri odličja ostvarena su u volo specijalnosti. Pero Ćubela osvojio je zlatno odličje u disciplini bližanje i izbijanje u krug. U uzbudljivoj završnici dvoboja punog obrata Ćubela je nakon dva dodatna bacanja svladao Slovenca Dejana Tonejca s 25-24. 
Marin Ćubela i Karlo Šaban su pobjedom 13-5 protiv respektabilnog talijanskog para Gratapaglia i Nari osvojili drugu zlatnu medalju za Hrvatsku na ovom Svjetskom prvenstvu. Bila je to vrhunska izvedba naših reprezentativaca. Osim toga, Marin Ćubela je osvojio brončanu medalju u disciplini pojedinačno klasično, a drugu broncu u volo specijalnosti donio je Marino Milićević u brzinskom izbijanju.
Hrvatska reprezentacija je s dvije zlatne i dvije brončane medalje jedna od najuspješnijih na Svjetskom prvenstvu u volo specijalnosti. Pridodamo li tome i brončanu medalju Ane Juginović u preciznom izbijanju u specijalnosti raffa, hrvatsko izaslanstvo se s pet osvojenih medalja vraća sa SP-a iz Mersina. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita boćarskoj reprezentaciji na pet osvojenih odličja na Svjetskom prvenstvu u volo i raffa boćanju u Turskoj!