Ljubljana, 3. rujna 2022. - Hrvatska reprezentativka u boćanju Carrolina Bajrić postala je prvakinja Europe u pojedinačnoj konkurenciji, klasičnim načinom, na kontinentalnoj smotri boćanja za žene (od 1. do 3. rujna) kojoj je domaćin bio glavni grad Slovenije. Naše boćarice na istom su natjecanju pet puta boravile na pobjedničkom postolju.   

 

U finalnom ogledu pojedinačnog klasičnog natjecanja Bajrić je s 11-9 pobijedila predstavnicu boćarske velesile Francuske. Osim klasičnog natjecanja, Bajrić se natjecala u još dvije discipline i osvojila dvije brončane medalje - pojedinačnu u preciznom izbijanju te skupa s Riom Vojković u štafetnom izbijanju. I Nives Jelovica bila je nadomak naslova europske prvakinje u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Okitila se srebrnom medaljom, nakon što je u neizvjesnoj završnici srbijanska predstavnica Milica Kolunđija posljednjom boćom pogodila bulin i tako osvojila zlatnu medalju rezultatom 21-20. No, to nije bilo sve od naše trofejne reprezentativke. Prolaskom u polufinale, u kojem su poražene od turskih predstavnica (2-13), Jelovica je u paru s Nikol Marelja-Bošnjak osvojila brončanu medalju u disciplini ženskih parova klasičnim načinom.  

Ženska seniorska reprezentacija nastupila je na Europskom prvenstvu u sastavu: Nives Jelovica, Carrolina Bajrić, Nikol Marelja-Bošnjak i Ria Vojković, pod stručnim vodstvom izbornika Deana Klarića te pomoćnog trenera Čede Vukelića.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita ženskoj boćarskoj reprezentaciji na osvojenim odličjima na EP-u u Ljubljani!