Poznan / Pariz, 19. lipnja 2022. - Nakon pobjede na prvoj ovosezonskoj regati Svjetskog kupa (SK), prije tri tjedna na beogradskoj Adi Ciganliji, dvostruki olimpijski pobjednici braća Valent i Martin Sinković trijumfirali su i u finalu dvojaca na pariće druge postaje SK-a u poljskom Poznanu.

Sukladno najavi da imaju još prostora za "ubrzanje", braća Sinković odlično su startali u finalnoj utrci, a nakon što su na prvih 500 metara bili vodeći, do kraja utrke samo su povećavali prednost. Slavili su vrlo uvjerljivo, s vremenom 6:12.53, dok su Poljaci Miroslaw Zietarski i Fabian Baranski zauzeli drugo mjesto, s vremenom 6:14.04, a treći su bili Australci Caleb Antill i Jack Clears (6:18.10). Nakon druge pobjede u nizu, braća Sinković su već sada vrlo izvjesni i ukupni pobjednici Svjetskog kupa za ovu sezonu. 

Dvostruka olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković bila je druga na mitingu Dijamantne lige u Parizu s hicem od 68.19 metara.

Nakon pobjede u Oslu prije tri dana, te dva druga mjesta u Birminghamu i Eugeneu, Sandra je u Parizu opet bila druga iza aktualne olimpijske pobednice Amerikanke Valerie Allman (68.68).

Perković je s hicem od točno 66 metara iz druge serije vodila sve do četvrte runde, kada je Allman bacila pobjedničkih 68.68, što je ujedno i rekord mitinga u Parizu. Perković je u petoj seriji bacila 66.89, a u zadnjoj 68.19 metara, što joj je najbolji doseg ove sezone. Treće mjesto osvojila je Nijemica Kristin Prudenz s 64.39 metara.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Martinu i Valentu Sinkoviću na drugoj pobjedi u veslačkom Svjetskom kupu i Sandri Perković na osvajanju drugog mjesta (po treći put ove sezone) u atletskoj Dijamantnoj ligi!