HRVATSKI VESLAČKI SAVEZ

www.veslanje.hr

 

 

hr-veslacki-savezPredsjednik Branimir Bašić
Glavni tajnik Zdravko Gajšak

 

Hrvatski veslački savez osnovan je 4. studenoga 1939. godine u Zagrebu.
Član je Federation Internationale des Societes d’ Aviron (FISA) -
Međunarodne veslačke federacije od 17. siječnja 1992. godine.

 

 

 

Sjedište
Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

Tel. +385 1 3012350
Faks +385 1 3012350
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hrvatski veslački savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Zagreb, 12. rujna 2020. - Drugog dana trodnevnog državnog prvenstva u veslanju na Jarunskom jezeru u Zagrebu, u zgradi Veslačkog doma održana je redovna i izborna sjednica Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza (HVS), na kojoj su birani i vodeći dužnosnici za mandatno razdoblje 2020.- 2024. godina.

Zagreb, 7. rujna 2020. - Najbolji hrvatski mladi veslači Patrik i Anton Lončarić ostvarili su još jedan vrijedan rezultatski pothvat. Na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu u Duisburgu (Njemačka) osvojili su srebrnu kolajnu u disciplini dvojac bez kormilara. Članovi osječkog VK Iktus jedina su hrvatska posada koja je izborila nastup u A finalu, u kojem su brži od njih bili samo (nešto stariji) Rumunji.

Kaštel Stari, 10. prosinca 2019. - Hrvatsku veslačku i sportsku obitelj rastužila je vijest o smrti Tonija Čavke, koji je na tragičan način preminuo u 24. godini života. Osim za njegovu obitelj i rodbinu te brojne prijatelje, nenadoknadiv je to gubitak i za njegov Hrvatski veslački klub Marina Kaštela, u kojem je Toni posljednju godinu dana obavljao i dužnost predsjednika kluba. Bio je uzoran mladi veslač i ostavio je velik trag u hrvatskom veslanju, ponajviše dok je nastupao u posadama hrvatske juniorske reprezentacije.