Zagreb, 9. studenoga 2020. - Bivši predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Predrag Sloboda postao je članom Izvršnog odbora LEN-a, odnosno Europskog saveza vodenih sportova (vaterpolo, plivanje, daljinsko i sinkro-plivanje te skokovi u vodu).

Na tu prestižnu dužnost Sloboda je izabran s čak 97 glasova, dobivenih na videokonferenciji koja je nadomjestila odgođeni svibanjski kongres LEN-a u Budimpešti. Uz devet članova IO-a LEN-a, biran je i predsjednik. Novi četverogodišnji mandat dobio je dosadašnji čelnik LEN-a Paolo Barelli.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop čestitali su Predragu Slobodi na ulasku u vodeće tijelo europske udruge vodenih sportova:

 

Poštovani gosp. Sloboda,

dragi prijatelju,

iznimno nas je razveselila vijest o tvom izboru za člana Izvršnog odbora LEN-a, što predstavlja veliko priznanje i za hrvatski vaterpolo i i za naš sport u cjelini. O kvaliteti tvoga rada na čelu HVS-a, ali i na dužnosti čelnika VK Primorje, najbolje govori riznica osvojenih trofeja. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime od srca ti čestitamo na novoj prestižnoj dužnosti!