Gwangju/Zagreb, 27.srpnja 2019. - Hrvatski vaterpolisti nastavili su trofejni niz na velikim natjecanjima. Pobjedom nad Mađarskom 10-7 u borbi za brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu, sedmi put zaredom na svjetskim je smotrama i hrvatska momčad bila dijelom pobjedničkog ceremonijala. Sjajna tradicija traje od 2007. godine i zlatnog odličja na SP-u u Melbourneu, a nakon njega uslijedile su tri bronce - u Rimu 2009., Šangaju 2011. i Barceloni 2013., potom srebro u Kazanju 2015. i zlato u Budimpešti 2017. godine. Iako jedan od zacrtanih i željenih ciljeva - plasman u finale i osiguravanje olimpijske vize za Tokio - nije ostvaren, naši vaterpolisti zaslužuju čestitke za nastup i novo odličje.

Odlazak na OI u Tokio osigurale su finalistice SP-a Italija i Španjolska, a pred izabranicima Ivice Tucka još su dvije prilike (Europsko prvenstvo i olimpijske kvalifikacije) iduće godine.

 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su vaterpolistima najnoviji uspjeh:

 

Dragi naši vaterpolisti,

uistinu je malo nedostajalo da se kući vratite s dva velika pothvata - osvojenom medaljom i olimpijskom normom za Tokio. Prvi cilj je ostvaren, a za drugi ima još prilika i cjelokupna hrvatska sportska obitelj vjeruje u vas i stoji uz vas. Od srca vam čestitamo nastavak trofejne tradicije, kakvom se može podičiti rijetko koja momčad!