Zagreb, 13. lipnja 2019. - Nakon iznimno zapažene dubrovačke promocije monografije o VK Jug, pod nazivom Pet do 100, i zagrebačko predstavljanje impresivnog uratka Željana Konsua i njegovih suradnika, privuklo je veliku pozornost domaće (sportske) javnosti. Osim vaterpolist(ic)a, trenera, dužnosnika i prijatelja sporta, promociju u KD Vatroslav Lisinski uveličali su i brojni uglednici iz političkog života, predvođeni hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

U ulozi domaćina bio je član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora i Nacionalnog vijeća za sport, dopredsjednik HVS-a i VK Jug Željan Konsuo, koji je na britak i duhovit način predstavio monografiju, evocirajući slikovnim zapisima uspomene na klupske legende i sve važne činjenice iz trofejne klupske povijesti.
Tijekom obraćanja nazočnima u ispunjenoj Maloj dvorani KD-a Vatroslav Lisinski, dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je skorašnju rekonstrukciju plivališta u Gružu, ali i otvaranje prvog Muzeja vaterpola u svijetu. Po tome bi naš najtrofejniji klub, VK Jug (64 trofeja u riznici), i naša najatraktivnija turistička destinacija - Grad Dubrovnik, mogli postati dodatno jedinstveni u svijetu.
I na ovotjednoj (26.) sjednici Vijeća HOO-a Željan Konsuo je imao mini-promociju kapitalnog izdavačkog uratka. Svim članovima „olimpijske vlade“ darovao je primjerak monografije o VK Jug, a zauzvrat dobio zaslužene čestitke. Uostalom, čestitke sa svih strana dočekale su ga i nakon zagrebačke promocije u KD Vatroslav Lisinski. (hoo/vk)