Zagreb, 8. kolovoza 2015. - Povodom srebrne medalje hrvatskih vaterpolista na Svjetskom prvenstvu u Kazanju (Rusija) ali i činjenice da su ovim izborili pravo nastupa na OI Rio 2016., vodstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjednik i glavni tajnik Zlatko Mateša i Josip Čop, uputili su igračima, treneru i vodstvu Hrvatskog vaterpolskog saveza čestitku i izrazili nadu u novi uspjeh hrvatskog vaterpola na Igrama. U čestitci stoji; 

Bravo naši vaterpolisti,
iskrene čestitke u ime cjelokupne olimpijske obitelji svim igračima, članovima stručnog stožera i vodstvu Hrvatskog vaterpolskog saveza na još jednom velikom uspjehu koje su ostvarili naši vaterpolisti na Svjetskom prvenstvu 2015.

Posebne čestitke igračima i izborniku Ivici Tucku koji su, pored srebrne medalje na SP 2015. s kojom su nastavili kontinuitet osvajanja odličja na velikim međunarodnim natjecanjima, uspjeli kao prva hrvatska momčad izborila i pravo nastupa na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Uvjereni smo u to,  da će napraviti sve kako bi ponovili uspjeh sa OI u Londonu kada su se popeli na najvišu stepanicu pobjedničkog postolja. (hoo/rj)