ZAGREB/CHANIA, 27. rujna 2009. – Hrvatska vaterpolska reprezentacija, igrači do 20 godina, osvojila je naslov europskog prvaka

ZAGREB/CHANIA, 27. rujna 2009. – Hrvatska vaterpolska reprezentacija, igrači do 20 godina, osvojila je naslov europskog prvaka nakon što je u finalu EP-a u Chaniji pobijedila Crnu Goru sa 10:4 (2:2, 1:1, 4:1, 3:0).
Nakon što su ove godine seniori na Svjetskom prvenstvu u Rimu osvojili broncu, mlađi juniori na SP u Šibeniku zlato, sada su u svojoj posljednjoj reprezentativnoj utakmici u juniorskoj konkurenciji odabranici trenera Ivana Asića uzeli zlatno odličje.

Čelnici HOO-a, predsjednik Zlatko Mateša i Josip Čop, uputili su čestitku u kojoj stoji: „U godini odličnih vaterpolskih rezultata i medalja, iskreno smo se razveselili još jednom uspjehu hrvatskog vaterpola – osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu U20, održanom u Chaniji. Vaš uspjeh dokaz je stručnog i kvalitetnog rada u hrvatskom vaterpolu, ali isto tako je odraz vašeg talenta, truda i odricanja.

U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo iskrene čestitke Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji U20 i treneru Ivanu Asiću na prikazanoj igri i visokoj kvaliteti te osvajanju naslova europskih prvaka.“