ZAGREB, 14. srpnja 2008. - Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS), vaterpolski olimpijac Perica Bukić, u nedjelju 13. srpnja 2008. godine na svečanosti priređenoj u španjolskoj Malagi, primljen je u Kuću slavnih vodenih sportova u Fort Lauderdaleu (International Swimming Hall of Fame). Kuća slavnih vodenih sportova, Hall of Fame, (plivanje, vaterpolo, skokovi u vodu, sinkronizirano plivanje) utemeljena je godine 1965. u američkome gradu Fort Lauderdaleu, na Floridi, a u njoj je svoje mjesto našlo više od 600 uglednih sportaša.

 


Perica Bukić šesti je Hrvat primljen u Kuću slavnih vodenih sportova. Osvajač je triju olimpijskih odličja, zlatne medalje na OI Los Angeles 1984. i OI Seoul 1988. te srebrne medalje na OI Atlanta 1996.; dva puta osvojio je naslov svjetskog prvaka (1986. u Madridu i 1991. u Perthu); osvajač je brojnih medalja na svjetskim kupovima, europskim kupovima i prvenstvima, mediteranskim igrama i univerzijadi. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima izdvajamo godišnju nagradu sporta Dr. Franjo Bučar (1991. dobitnik je nagrade osobno, a 1996. kao član vaterpolske reprezentacije), a bio je i nositelj hrvatske zastave na ceremoniji svečanog otvaranja OI u Atlatni 1996. Završio je ekonomski fakultet, smjer međunarodna suradnja i po završetku aktivne sportske karijere, ostao je iznimno aktivan u vaterpolu i hrvatskom sportu. Bio je član Vijeća HOO-a u mandatnom razdoblju Vijeća 2000-2004., a danas obnaša časnu i odgovornu funkciju predsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Prvi je tu čast godine 1981. imao ugledni profesor kemije u SAD-u i bivši reprezentativac Mladosti i osvajač srebrne medalje s Olimpijskih igara u Rimu Zdravko Ježić, koji nažalost, više nije među živima. Zatim je u Kuću slavnih godine 1984. uvršten legendarni riječki vratar Zdravko Ćiro Kovačić, a ta počast iskazana je 1987. i plivačici Đurđici Bjedov. Godine 2004. u Kuću slavnih ulazi i vaterpolist Zoran Janković, koji je na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. osvojio zlatno odličje, a za tu vrsnu vaterpolsku momčad igrao je i Ratko Rudić, koji je nakon sjajne igračke karijere na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu, u travnju 2007. godine, osvojio čak 21. trenersko odličje na velikim međunarodnim natjecanjima.