Povodom osvajanja naslova svjetskih prvaka, predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji čestitku u kojoj stoji: Dragi vaterpolisti, ...

Povodom osvajanja naslova svjetskih prvaka, predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji čestitku u kojoj stoji:

"Dragi vaterpolisti, u ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno upućujemo vam najiskrenije čestitke na sjajnom uspjehu, osvajanju zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu kao i na plasmanu na Igre XXIX. olimpijade u Pekingu 2008. godine. Hrvatsku sportsku javnost i nas u olimpijskoj obitelji iznimno raduje ovaj veliki rezultat koji predstavlja povratak hrvatskog vaterpola u svjetski vrh gdje mu je i mjesto. Posebno veseli činjenica što ste tijekom turnira pokazali visoku igračku kvalitetu i dominaciju nad ostalim reprezentacijama, što je rezultiralo osvajanjem naslova svjetskih prvaka. Iskrene čestitke upućujemo i izborniku Ratku Rudiću te odgovornima u Hrvatskom vaterpolskom savezu koji su svojim radom u stručnom i logističkom smislu doprinijeli ovoj velikoj pobjedi hrvatskog vaterpola".