5.4.-7.4., Buenos Aires, Argentina Hrvatska Davis Cup reprezentacija smanjila je vodstvo Argentine na 2:1 u četvrtfinalnom dvoboju Svjetske skupine koji se igra u Buenos Airesu. Goran Ivanišević ...

5.4.-7.4., Buenos Aires, Argentina Hrvatska Davis Cup reprezentacija smanjila je vodstvo Argentine na 2:1 u četvrtfinalnom dvoboju Svjetske skupine koji se igra u Buenos Airesu. Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić odigrali su sjajan meč protiv Lucasa Arnolda i Guillerma Canasa pobijedivši ih sa 3:2 u setovima (4-6, 2-6, 6-3, 6-0, 8-6). Susret je trajao gotovo četiri sata, ne računajući prekid od 90 minuta koji je izazvala kiša. Goran Ivanišević stisnuo je zube i usprkos bolesnom ramenu zajedno sa Ivanom Ljubičićem odigrao zanimljiv, napet i neizvjesan susret do kraja.

Nakon nešto slabe igre u prva dva seta, u kojima smo Argentincima uzeli šest gemova, hrvatski reprezentativci napravili su veliki podvig u slijedeća dva, preokrenuli rezultat, a nakon odmora zbog kiše, uvjerljivo dobili četvrti set sa 6-0. Posljednji, peti set bio je iznimno uzbudljiv. Naši su tri puta imali 0-30 na servis Argentinaca i tek u 13. gemu uspjeli napraviti break. Potom su naši na servis Ivana Ljubičića okončali susret, ostvarivši veliku pobjedu i vrativši Hrvatsku ponovno u igru.