Zagreb, 22. svibnja 2022. - Sportski vikend iza nas u međunarodnoj su konkurenciji "berbom odličja" na Europskom prvenstvu u Manchesteru obilježili članovi taekwondo reprezentacije, koji su u Hrvatsku donijeli osam kolajni. No, bilo je zapaženih rezultata naših predstavnika i u drugim sportovima, posebno naših olimpijaca...

 

Drugi vikend zaredom tokijski olimpijski pobjednici u parovima Nikola Mektić i Mate Pavić stigli su na tron. Nakon rimskog Mastersa, sjajni teniski dvojac osvojio je i naslov na teniskom ATP turniru u Ženevi, pobijedivši u finalu Španjolca Pabla Andujara Albu i Nizozemca Matwea Midelkoopfa sa 2-6, 6-2, 10-3. To je bila i deveta uzastopna pobjeda olimpijskih pobjednika.

Olimpijski doprvak u konkurenciji parova Ivan Dodig i njegov američki partner Austin Krajicek osvojili su teniski ATP turnir u Lyonu. U finalu su sa 6-3, 6-4 pobijedili argentinsko-brazilsku kombinaciju Maxima Gonzaleza i Marcela Mela.

Počeo je i drugi teniski Grand Slam sezone - Roland Garros, a u 1. kolu uspješni su bili Donna Vekić i Borna Ćorić. 

Lijepe vijesti stigle su i s mitinga Dijamantne lige u Birminghamu. U natjecanju bacačica diska Sandra Perković zauzela je drugo, a Marija Tolj peto mjesto. Perković je do drugog mjesta stigla svojim najboljim hicem sezone - 67.26 m, što je za 59 cm bio slabiji rezultat od pobjedničkog izbačaja Amerikanke Valarie Allman. Tolj je peto mjesto zaslužila hicem od 59.55 m.

 

Čestitamo našim teniskim i atletskim uzdanicama na uspješnim nastupima!