Zagreb, 26. travnja 2022. - Nakon kratke i teške bolesti, u 42. godini preminuo je jedan od najpoznatijih hrvatskih teniskih trenera, Kristijan Schneider, koji je trenersko i pedagoško umijeće utkao u uspjehe brojnih teniskih zvijezda. 

 

Schneider je bio trener Borni Ćoriću i Ani Konjuh, a nedavno je sudjelovao i u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko. Radio je i s nekoliko drugih poznatih tenisača i tenisačica, poput Bernarde Pere, Olge Danilović... Najupečatljiviji rezultat ostvario je s Bornom Ćorićem, kojeg je tijekom 2018. godine doveo do 12. mjesta na svjetskoj rang-ljestvici, nakon naslova pobjednika turnira u njemačkom Halleu, dvije pobjede nad Rogerom Federerom… 

Već tri godine Schneider se borio s opakom bolešću, pokušali su mu pomoći i teniski treneri iz cijeloga svijeta, skupljali su novac za njegovo liječenje, no nije uspio dobiti bitku s opakom bolešću. Iza Kristijana Schneidera ostala je supruga i četvero djece. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izražava duboku sućut obitelji, rodbini i prijateljima preminulog trenera Kristijana Schneidera.