Melbourne, 29. siječnja 2022. - Sjajna 16-godišnja hrvatska tenisačica Petra Marčinko pobjednica je Grand Slam turnira Australian Open u ženskoj juniorskoj konkurenciji. U finalnom dvoboju Marčinko je svladala vršnjakinju, 16-godišnju belgijsku tenisačicu Sofiju Costoulas s 2-0 u setovima (7-5, 6-1) nakon 76 minuta igre.

Za trijumf najbolje naše i trenutačno najbolje svjetske juniorke presudno je bilo oduzimanje servisa suparnici pri omjeru 5-5 u prvom setu te njegovo privođenje kraju u pobjedničkom stilu. Takav epilog odrazio se i na zbivanja u drugom setu, u kojem je naša predstavnica briljirala s početnih 4-0, nakon kojih mladoj Belgijki nije dopustila ni tračak izgleda za povratak u meč.

Petra Marčinko je postala četvrta hrvatska tenisačica koja je osvojila juniorski turnir na Australian Openu. Pridružila se Mirjani Lučić (1997.), Jeleni Kostanić (1998.) i Ani Konjuh (2013.). 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Petri Marčinko osvajanje naslova pobjednice juniorskog Australian Opena, kojim je nastavila tradiciju uspona Hrvatica na tron tog prestižnog turnira!