Melbourne, 28. siječnja 2022. - Hrvatski tenisač Ivan Dodig i francuska reprezentativka Kristina Mladenović pobjednici su Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova, svladavši u finalu australsku kombinaciju Jaimee Fourlis - Jason Kubler sa 6-3, 6-4.

U zanimljivom meču, sa sličnim raspletom setova, 37-godišnji Dodig i 28-godišnja Mladenović demonstrirali su više iskustva i koncentracije, što je i rezultiralo osvajanjem prvog Grand Slama sezone za 77 minuta. 

Za našeg sjajnog Međugorca to je ukupno šesti Grand Slam naslov, četvrti u konkurenciji mješovitih parova te drugi u Melbourne Parku, gdje je prošle godine slavio u konkurenciji muških parova sa Slovakom Filipom Polašekom.

U mješovitim parovima Dodig je prva tri naslova osvojio s Tajvankom Latishom Chan, s kojom je dvaput bio pobjednik u Roland Garrosu (2018. i 2019.) te jednom u Wimbledonu (2019.). Mladenović je po treći put trijumfirala u mješovitim parovima, a ima još pet Grand Slam trofeja u ženskim parovima. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita srebrnom tokijskom olimpijcu Ivanu Dodigu, kao i njegovoj suigračici Kristini Mladenović, osvajanje Grand Slam turnira Australian Open u konkurenciji mješovitih parova!