Zagreb, 5. studenoga 2021. - Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza (HTS) i članica Vijeća HOO-a Nikolina Babić izabrana je za novu dopredsjednicu kontinentalnog teniskog saveza - Tennis Europe, postavši tako i prva Hrvatica na toj prestižnoj dužnosti.

 

- Ovo je iznimno velik trenutak za Hrvatski teniski savez i mene osobno jer po prvi put u povijesti imamo ovako važnu poziciju u organizaciji Tennis Europe, a to je dopredsjedničko mjesto i ured s velikim federacijama - Njemačkom i Italijom - kazala je Nikolina Babić koja je proteklog rujna po drugi put izabrana i za članicu Upravnog odbora organizacije Tennis Europe.

Dodala je da je cilj ujediniti Europu kako bi što bolje mogli zastupati interese federacija prema Međunarodnom teniskom savezu (ITF), ali i razvoj strategije juniorskog programa mladih igrača.

- Znamo da 60 % igrača dolazi iz Europe pa samim time Tennis Europe mora imati puno značajniju ulogu u kreiranju svih strategija i politika tenisa u svijetu - zaključila je nova dopredsjednica, najavivši da će u svom mandatu isticati jačanje suradnje nacionalnih saveza i matične kontinentalne udruge - Tennis Europe, koja je vrlo važna za zajednički rast ovog sporta.

Svjetska kampanja s teniskim legendama i najboljim ATP i WTA igračima bit će izvrsna promocija naših tenisača koji će uz druge nacije biti uključeni u promociju na globalnoj razini kroz Tennis Europe. Tu su i potrebna veća financijska ulaganja u trenerske programe, obrazovanje i status koja mogu pomoći trenerima u radu i donijeti više rezultata s igračima u budućnosti.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Nikolini Babić imenovanje na visoku dužnost u europskoj teniskoj obitelji:

 

Draga Nikolina,

izborom na dužnost dopredsjednice Europskog teniskog saveza (Tennis Europe) iskazana je velika počast tebi osobno, ali i Hrvatskom teniskom savezu koji je pod tvojim vodstvom ostvario povijesne rezultatske domete, među kojima posebno sjaje dvije teniske olimpijske kolajne iz Tokija. Uime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na prestižnoj dužnosti dopredsjednice i želimo ti ostvarenje svih zacrtanih ciljeva!