Zagreb, 10. srpnja 2021. - Fantastični hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić pobjednici su prestižnog Grand Slam turnira u Wimbledonu, nakon što su u finalu s 3-1 u setovima (6-4, 7-6 (5), 2-6, 7-5) svladali Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa nakon dva sata i 43 minute igre.

 

Paviću je ovo treći osvojeni Grand Slam turnir u konkurenciji muških parova (Australian Open s Oliverom Marachom 2018. i US Open 2020. s Brunom Soaresom), dok je Mektić osvojio svoj prvi "grand slam" u ovoj konkurenciji. Mektiću i Paviću bio je ovo 10. finale ove sezone te osmi osvojeni naslov pobjednika. Splićanin i Zagrepčanin evidentni su hrvatski kandidati za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su Nikoli Mektiću i Mati Paviću osvajanje naslova pobjednika Grand Slam turnira u Wimbledonu u konkurenciji muških parova.

 

Dragi Mate i Nikola,

novim vrhunskim ostvarenjem učinili ste nas iznimno ponosnima, a još i dodatno jer ste podsjetili na Goranov trijumf u „singlu“ prije dva desetljeća. Na najljepši mogući način najavili ste i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Malo je reći da ste među našim glavnim uzdanicama za odličje u Tokiju, jer vi ste i trijumfom u Wimbledonu potvrdili da ste kao najbolji svjetski par predodređeni za olimpijsko postolje. Zato vam ponajprije želimo dobro zdravlje i što uspješniji oporavak za olimpijski turnir. U ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo vam na još jednom sjajnom postignuću - naslovu pobjednika Wimbledona u parovima! Učinite nas ovako sretnima i nakon nastupa u Tokiju!