Melbourne, 21. veljače 2021. - Hrvatski tenisač Ivan Dodig po drugi put je u trofejnoj karijeri osvojio Grand Slam turnir u konkurenciji muških parova. Nakon trijumfa u Roland Garrosu 2015. (s Brazilcem Marcelom Melom), Dodig je slavio i na ovogodišnjem Australian Openu u paru sa slovačkim tenisačem Filipom Polašekom.

Za prvi zajednički Grand Slam Dodig i Polašek pobijedili su u finalu Australian Opena branitelje naslova Rajeeva Rama (SAD) i Joea Salisburyja (UK) sa 6-3, 6-4. Na putu do finala pobjednički dvojac bio je bolji i od sjajnog hrvatskog para Mate Pavić, Nikola Mektić. 

Ovo je Dodigu ukupno peti osvojeni Grand Slam u parovima - osim dva u muškoj, tri ima i u mješovitoj kokurenciji, s Tajvankom Latishom Chan 2018. i 2019. osvojio je Roland Garros, a 2019. i Wimbledon. 

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop čestitali su Ivanu Dodigu novi veliki trijumf u karijeri:

Dragi Ivane,

sjajnim igrama još jednom si otišao do kraja na teniskom turniru iz kategorije najvećih i na taj način nastavio hrvatsku tradiciju vrhunskih ostvarenja u konkurenciji parova. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti osvajanje Australian Opena, uz želju da ovako započetu godinu i nastaviš u pobjedničkom ritmu. Čestitke upućujemo i tvom suigraču Filipu Polašeku.