Zagreb, 22. studenoga 2020. - Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić ostvarili su u tjednu iza nas dva iznimno vrijedna postignuća. Nakon što je u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom slavio u ATP finalu u Londonu, Mektić je postao prvi Hrvat s naslovom pobjednika završnog Mastersa sezone (turnir najboljih osam parova sezone). Jednogodišnju suradnju s Nizozemcem okončao je prvim trijumfom u njihovu trećem ovogodišnjem nastupu u finalu. Mektiću je to bio 16. finale u karijeri i osmi osvojeni naslov pobjednika.

Mate Pavić i brazilski tenisač Bruno Soares osigurali su status najboljeg svjetskog para za 2020. godinu. Iako su na londonskom Mastersu ostali pred vratima polufinala (odlučivao je set-količnik), to im je bilo dovoljno za prvo mjesto na ATP-ovoj ljestvici parova. U godinu i pol zajedničkih nastupa hrvatsko-brazilski par je u 2020. osvojio US Open i turnir u Montpellieru, igrao je u finalu Roland Garrosa i pariškog Mastersa, a u prošloj godini osvojen je Masters u Šangaju te ostvaren nastup u finalu ATP turnira u Stockholmu.

U 2021. godini suigrači iz hrvatske reprezentacije iz Davisova kupa Mate Pavić i Nikola Mektić udružuju snage te će kao hrvatski par nastupati u međunarodnoj konkurenciji. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Mati Paviću i Nikoli Mektiću sjajne domete na kraju ove za sport turbulentne godine te izražava nadu da će njihovo partnerstvo rezultirati i stvaranjem jakog teniskog para za ostvarenje olimpijskih ambicija, na tragu sjajnih prethodnika Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića te Marija Ančića i Ivana Ljubičića.