Zagreb, 26. listopada 2020. - Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Nikolina Babić postala je članicom Upravnog odbora Tennis Europe (nekadašnja Europska teniska udruga). Na 46. glavnoj skupštini Tennis Europe na Kreti u Grčkoj odlučivalo se o novom predsjedniku i članovima Upravnog odbora, a u online događaju sudjelovali su predstavnici je čak 48 država članica.

To je prvi put u povijesti da Hrvatska ima člana u Upravnom odboru Tennis Europe. Izabran je i novi predsjednik udruge - Čeh Ivo Kaderka, koji je u dodatnom krugu izbora sa 45 glasova nadmašio Njemicu Eva-Mariju Schneider (39). Na istom događaju naša Petra Marčinko dobila je priznanje kao najbolja europska tenisačica za 2019. u dobnoj kategoriji do 14 godina, a hrvatska reprezentacija bila je najbolja u B grupi.  

Tennis Europe je neprofitno organizacijsko tijelo europskog tenisa koje tvori 50 država članica. Sjedište udruge je u Baselu u Švicarskoj. Tennis Europe brine o razvoju europskog tenisa pod vodstvom Međunarodne teniske federacije (ITF) i surađuje s nacionalnim savezima kako bi se upravljalo i podržalo više od 1200 međunarodnih teniskih turnira svake godine širom kontinenta. Održava izvrsne odnose s ATP i WTA turnirima, Europskom unijom i teniskom industrijom.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Petri Marčinko na naslovu najbolje europske tenisačice 2019. u svom uzrastu te čelnici HTS-a Nikolini Babić - na novoj prestižnoj dužnosti!