Zagreb, 11. rujna 2020. - Ponajbolji hrvatski tenisač u parovima Mate Pavić osvojio je s partnerom Brunom Soaresom iz Brazila naslov pobjednika US Opena. U "hrvatskom" finalu Pavić i Soares svladali su Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa s 2-0 u setovima (7-5, 6-3).

Pavić je tako osvojio svoj drugi Grand Slam u muškim parovima (prvi je Australian Open 2018.), a do sada je igrao i u finalima (muških parova) na sva tri preostala Grand Slam turnira. Osim dva trijumfa u konkurenciji muških parova, 27-godišnji Splićanin na Grand Slamovima ima i dva naslova pobjednika u mješovitim parovima - 2016. je osvojio US Open, a 2018. Australian Open. 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su Mati Paviću na novom velikom uspjehu, ali pritom nisu zaboravili ni drugog našeg finalista - Nikolu Mektića:

 

Dragi Mate,

novim trijumfom u parovima na Grand Slamu dvostruko si nas razveselio. Osim što si - u ovim za sport teškim vremenima - vratio hrvatski tenis na pobjedničke staze, postao si i prvi naš tenisač koji je nakon pola stoljeća i Pilićeva trijumfa, osvojio US Open u paru. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na tom pothvatu! Čestitke svakako zaslužuje i tvoj suigrač Soares, ali i reprezentativni kolega Nikola Mektić za sjajnu igru i nastup u finalu parova US Opena.