Zagreb, 7. ožujka 2020. - Hrvatska muška teniska reprezentacija svladala je u Zagrebu Indiju sa 3-1 te izborila nastup na završnom turniru Davisova kupa u Madridu od 23. do 29. studenoga. Borna Gojo protiv Prajnesha Gunneswarana te dva puta Marin Čilić - protiv Ramkumara Ramanathana i Sumita Nagala - donijeli su Hrvatskoj bodove u pojedinačnim mečevima, dok su Indijci slavili u parovima (veterani Bopanna i Paes protiv Pavića i Škugora). Tako će za nešto više od osam mjeseci izabranici Vedrana Martića ponovno biti jedna od 18 reprezentacija koje će se boriti za veliki srebrni pehar u drugoj sezoni novog natjecateljskog formata Davisova kupa. S kim će biti u skupini, saznat ćemo u četvrtak (12. ožujka) na ždrijebu u Londonu.

 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su teniskoj reprezentaciji izborenu završnicu Davisova kupa:

 

Dragi naši tenisači,

najnovijim uspjehom iznova ste potvrdili pripadnost eliti svjetskog tenisa u momčadskoj konkurenciji, i to u natjecanju koje ste obilježili s dva nezaboravna trijumfa. Svim članovima reprezentacije, izborniku i stručnom stožeru, kao i vodstvu Saveza, od srca čestitamo na tom pothvatu. Budite i dalje složni, kompaktni - momčad za ponos, a hrvatskoj olimpijskoj obitelji i cjelokupnoj sportskoj javnosti sa završnog turnira u Madridu donesite još puno pobjedničkog zadovoljstva.