Baku, 3. lipnja 2022. - Na Svjetskom kupu u Bakuu (Azerbajdžan) hrvatska streljačka reprezentacija nastavila je "berbu" odličja. Momčad u sastavu: Miran Maričić, Andrija Mikuljan i Josip Sikavica osvojila je zlatnu medalju u disciplini trostav, a spomenutom trojcu to je drugo zajedničko odličje na istom natjecanju.

S finalnih 17-7, Maričić, Mikuljan i Sikavica pobijedili su Indijce Goldija Gurjara, Swapnila Kusalea i Deepaka Kumara. Brončana medalja pripala je Ukrajincima koji su sa 16-12 bili bolji od izabranika Južne Koreje..

Zlato u trostavu četvrta je medalja za Hrvatsku u Bakuu. Podsjetimo, "berbu" odličja otvorio je Miran Maričić, osvajanjem pojedinačnog srebra u gađanju zračnom puškom, dok su bronce osvojili - reprezentativci u zračnoj pušci (Sikavica, Maričić i Mikuljan) i momčadski tercet u disciplini trap (Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović).

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Miranu Maričiću, Andriji Mikuljanu i Josipu Sikavici osvajanje zlatne medalju u trostavu na Svjetskom kupu u Bakuu.