Poreč, 12. rujna 2021. - Hrvatski turistički biser Poreč bio je domaćin atraktivnog Europskog prvenstva u poljskom streličarstvu (field), a vikend je donio borbu za odličja. Na prvenstvu se natjecalo 190 streličara iz 21 europske države - u seniorskoj i juniorskoj kategoriji te u divizijama zakrivljenog, složenog i golog luka.

Hrvatsku je predstavljalo 16 reprezentativaca/reprezentativki. Među njima i dvoje streličara koje je branilo titule europskih prvaka iz 2019. godine - Domagoj Buden i Amanda Mlinarić, oboje u gađanju složenim lukom. Buden je u konkurenciji seniora uspio ponovno osvojiti naslov prvaka Europe, a Mlinarić je osvojila srebro u juniorskoj kategoriji. Mlinarić se nedavno vratila sa svjetskog juniorskog prvenstva na kojem je po drugi put zaredom postala svjetska juniorska prvakinja.

Osim zlatnog odličja Domagoja Budena i srebra Amande Mlinarić, Tihani Kovačić pripala je bronca, a naši su predstavnici na Europskom prvenstvu 2021. osvojili i ekipno dva juniorska srebra i seniorsku broncu. Ovo Europsko prvenstvo je bilo posebno i po tome što se na njemu prvi puta održalo natjecanje u mješovitim ekipama.

Na EP-u u Poreču boravilo je i izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, a glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač tom prigodom je uručivao i medalje najboljim pojedincima u juniorskoj kategoriji.

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita streličarima na vrijednom rezultatskom dometu, kao i Hrvatskom streličarskom savezu na sjajnoj organizaciji Europskog prvenstva u Poreču! (hoo)