PLITVICE - Potpredsjednik Svjetske streličarske federacije Ugur Erdeneri, u ponedjeljak 5. srpnja 2004. godine u Nacionalnom parku "Plitvička jezera"svečano je otvorio 19. svjetsko seniorsko i 4. sv...

PLITVICE - Potpredsjednik Svjetske streličarske federacije Ugur Erdeneri, u ponedjeljak 5. srpnja 2004. godine u Nacionalnom parku "Plitvička jezera"svečano je otvorio 19. svjetsko seniorsko i 4. svjetsko juniorsko prvenstvo u streličarstvu field, od 5. do 10. srpnja. Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Alojz Mauser u pozdravnom je govoru naglasio kako je ovo drugo SP u Hrvatskoj nakon 30 godina, koje se održava uoči još jednog velikog jubileja - 50 godina streličarstva u Hrvatskoj.

Na svečanom otvorenju bili su i dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Nikola Švigir i glavni tajnik Ivica Miočić Stošić te pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Romana Caput-Jogunica. Plitvička jezera su tih pet dana bila domaćin brojnim gostima i natjecateljima iz 26 zemalja svijeta, a hrvatski juniori osvojili su ekipno srebro.