Izvrsne vijesti stižu nam s 19. seniorskog i 7. juniorskog europskog field prvenstva u Italiji ! Ivana Buden nova je europska seniorska prvakinja u stilu složenog luka, a Maja Orlić brončana je u kategoriji juniorki složenog luka !

Izvrsne vijesti stižu nam s 19. seniorskog i 7. juniorskog europskog field prvenstva u Italiji ! Ivana Buden nova je europska seniorska prvakinja u disciplini složenog luka, a Maja Orlić brončana je u kategoriji juniorki!

Odličan nastup hrvatske field reprezentacije na EP u talijanskom Montevarchiu nadopunili su izvrsnim plasmanima i ostali naši juniori. U složenom luku: Anđelo Šuvak u konačnici dijeli 5. mjesto, Domagoj Buden je 9., a Mario Vavro 10. U stilu zakrivljenog luka Vedran Orlić je 6.!

Ivana Buden je bila najbolja i u kvalifikacijama s ukupno pogođena 783 kruga. Prvi krug eliminacija završila je kao 4. s pogođenim 191 krugom, a drugi kao 3. s pogođenih 127 krugova. U polufinalu je sa 64:60 bila bolja od Austrijanke Petre Goebl. U meču za zlato čekala ju je Njemica Silke Hoettecke. Ona je u drugom polufinalnom meču sa 62:57 dobila Slovenku Toju Černe. U finalnom meču Ivana suvereno, s izvrsnih 68:62 osvaja zlato i titulu nove europske prvakinje!

Maja Orlić je kvalifikacije završila kao 4. s pogođena 674 kruga. Maja je ostala na 4. poziciji i nakon drugog kruga eliminacija. U polufinalu je s 58:62 bila bolja Talijanka Sabrina Franzoi, što je Maju odvelo u meč za broncu protiv Slovenke Aje Janežić. Slovenka je s 52:55 izgubila drugo polufinale od predstavnice Velike Britanije Daisy Clark. Broncu sa 64:53 osvaja Maja, a zlato (sa 60:56) Britanka Clark!

Ostali hrvatski predstavnici plasirali su se kako slijedi:
- Dubravka Kiđemet, seniorka složeni luk - 19. mjesto sa 703 pogođena kruga
- Damir Marošević, senior goli luk – 25. mjesto s 525 pogođenih krugova
- Lovro Vrlec, senior složeni luk – 26. mjesto s pogođena 743 kruga te
- Dalibor Vedriš, senior složeni luk – 29. mjesto sa 717 pogođenih krugova.

Hrvatska field reprezentacija nastupila je pod vodstvom seniorskog izbornika Dubravka Budena te trenera Igora Orlića, a na natjecanju je sudio i hrvatski sudac Vladimir Šincek.