Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša prihvatio je, 28. studenoga, zamolbu čelnika Hrvatskog streličarskog saveza da bude na čelu Organizacijskog odbora 19. svjetskog prvens...

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša prihvatio je, 28. studenoga, zamolbu čelnika Hrvatskog streličarskog saveza da bude na čelu Organizacijskog odbora 19. svjetskog prvenstva u streličarstvu, koje će se od 6. do 11. srpnja 2004. održati na atraktivnoj lokaciji Nacionalnog parka Plitvička jezera. Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Alojz Mauser upoznao je predsjednika Matešu i v.d. glavnog tajnika Josipa Guberinu o učinku SP sa sportskog, gospodarskog i društvenog stajališta. Cjelokupna organizacija te velike svjetske sportske manifestacije stajat će, po sadašnjim procjenama 280.000 eura.

Po Mauserovim riječima, ta bi se sredstva mogla namaknuti u razdoblju od dvije godine, a ohrabruje i činjenica da se u organizaciju aktivno uključio i Sportski savez Ličko-senjske županije koji svoj dio već ispunjava. "Nacionalni park Plitvička jezera izrazito je atraktivna lokacija za održavanje ovakvog natjecanja i hvalevrijedna ideja koju u potpunosti podržavam. Nije potrebno posebno naglašavati promotivno značenje koje će Plitvicama i Hrvatskoj donijeti natjecanje ovakvog ranga", rekao je Mateša.