ZAGREB/KOPENHAGEN, 26. rujna 2009. – Hrvatska trofejna reprezentativka u streličarstvu, Ivana Buden osvojila je brončanu medalju u finalu Svjetskog kupa

ZAGREB/KOPENHAGEN, 26. rujna 2009. – Hrvatska trofejna reprezentativka u streličarstvu, Ivana Buden osvojila je brončanu medalju u finalu Svjetskog kupa održanog 26. rujna u Kopenhagenu u Danskoj. U borbi za broncu sa 115:111 pobijedila je Britanku Nicky Hunt uzvrativši joj tako za poraz u finalu 2. Svjetskog kupa u Poreču ove godine.
Osvajanjem brončane medalje i nastupom u velikom finalu drugu godinu za redom, Ivana je na najbolji mogući način zatvorila vanjsku natjecateljsku sezonu 2009. godine i svakako je dobila veliku vlastitu satisfakciju za ogroman uloženi trud i odricanje jedne skromne, predane i nadasve vrijedne sportašice u punom smislu te riječi.
U ime hrvatske olimpijske obitelji čestitku su uputili i predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:
„Iznimno nas je razveselio uspjeh trofejne hrvatske streličarke Ivane Budan na finalu Svjetskog kupa održanog u Kopenhagenu.
Ivana Budan u kontinuitetu ostvaruje iznimne sportske rezultate na međunarodnim natjecanjima, a osvajanje brončane medalje u završnici Svjetskog kupa predstavlja potvrdu njezine kvalitete i pripadnost svjetskom vrhu. Ivana je pokazala kako se uz veliki trud i odricanje, te uz kvalitetno stručno vodstvo ostvaruju vrhunski rezultati.
U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo iskrene čestitke Ivani Buden na osvajanju brončane medalje, njezinom velikom osobnom uspjehu, ali i uspjehu hrvatskog streličarskog sporta.“

foto: www.archery.hr