Zagreb, 2. srpnja 2007. - Hrvatska streličarska reprezentacija će od 7. do 15. srpnja 2007. godine nastupiti na 44. Svjetskom prvenstvu FITA vanjsko metno kolo koje se održava u njemačkom gradu Leipzigu. Ovo prvenstvo je uje...

Zagreb, 2. srpnja 2007. - Hrvatska streličarska reprezentacija će od 7. do 15. srpnja 2007. godine nastupiti na 44. Svjetskom prvenstvu FITA vanjsko metno kolo koje se održava u njemačkom gradu Leipzigu. Ovo prvenstvo je ujedno glavno izlučno natjecanje za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, a u jakoj konkurenciji nastup na OI pokušat će izboriti hrvatski reprezentativac Krešimir Štrukelj u olimpijskom luku. U složenom luku nastupit će Ivana Buden, Goran Villi, Dario Gregec i Kamenko Klofutar.

Povodom SP-a u Leipzigu, reprezentaciju i izaslanstvo Hrvatskog streličarskog saveza u ponedjeljak 2. srpnja 2007. primili su predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, zaželjevši im puno uspjeha i dobrih sportskih rezultata.

Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Petar Čavlović izvijestio je čelnike HOO-a kako se u Leipzigu održava i Kongres FITE na kojem će Hrvatsku predstavljati predsjednik i izvršni direktor saveza, Petar Čavlović i Alojz Mauser. Kako je ovo i izborni Kongres, birat će se i novi članovi Vijeća FITE i redovnih FITINIH komisija. Hrvatska je za člana Vijeća FITE kandidirala Petra Čavlovića, za člana FITINOG Sudačkog povjerenstva Alojza Mausera te za člana Natjecateljske komisije FITE Gorana Villia, dosadašnjeg člana iste komisije.