Zagreb, 19. travnja 2022. - Na redovnoj sjednici, održanoj u utorak, Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) odredio je kako će u sezoni 2022./23. u sastavu reprezentacije biti sedmero natjecateljica i natjecatelja.

 

Žensku A reprezentaciju činit će Leona Popović i Zrinka Ljutić, mušku A reprezentaciju Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, a mušku B reprezentaciju Tvrtko Ljutić.

Objavljeno je i kako je dosadašnji član A reprezentacije Elias Kolega zbog ozljeda završio aktivnu skijašku karijeru u 26. godini života. Stanje njegove potkoljenice je dobro za normalan život i rekreativno skijanje, ali nije dovoljno dobro da podnese napore natjecateljskog skijanja po ledenim i neravnim terenima.

Elias Kolega nastupio je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. (23. mjesto u slalomu), a najbolji rezultat karijeri ostvario je u siječnju 2019. godine, kada je zauzeo šesto mjesto u slalomskoj utrci Svjetskog kupa u Adelbodenu. Sudjelovao je i na ZOI-ju u Pekingu kao član stručnog tima olimpijca Mateja Vidovića. 

 

Do promjene će doći i u stručnom stožeru najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, iz kojeg odlaze trener Marko Šuman i serviser Robert Horvat. Šuman je uz Zubčića proveo 14 godina i doveo ga je na sam svjetski vrh u veleslalomu. Novi Zubčićev trener bit će uskoro potvrđen, a novi serviser je Kristijan Krasnić. (hina/hoo)