Zagreb, 9. ožujka 2022. - Novo vrijedno odlićje za hrvatsko skijanje na juniorskom SP-u u kanadskoj Panorami! Naslovu svjetske juniorske prvakinje u slalomu, osvojenom u utorak, sjajna hrvatska skijašica Zrinka Ljutić u srijedu je pridodala i brončano odličje u veleslalomu.

 

Olimpijska debitantica iz Pekinga do svjetske je bronce stigla s dvije prilično ujednačene vožnje. Nakon četvrtog mjesta u prvom "laufu", četvrto vrijeme ostvarila je i u drugom. Pobjednica, Austrijanka Magdalena Egger (zlato u spustu i superveleslalomu, srebro u alpskoj kombinaciji), imala je za 1.01 sekundu bolje ukupno vrijeme od 18-godišnje Zagrepčanke. Srebrnu medalju osvojila je drugoplasirana iz prve vožnje, Njemica Emma Aicher, koja je za pobjednicom zaostala 22 stotinke. Njemica je dan prije osvojila i srebrno odličje u slalomu.

U srijedu je održana i slalomska utrka za juniore, u kojoj je Zrinkin stariji brat Tvrtko Ljutić osvojio 15. mjesto, a zaostatak za pobjednikom, Norvežaninom Alexanderom Steenom Olsenom, iznosio je 3.16 sekundi.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Zrinki Ljutić i njezinu stručnom stožeru osvajanje juniorskog brončanog odličja na SP-u u Kanadi!