Adelboden, 8. siječnja 2022. - Najbolji hrvatski skijaš i evidentni olimpijski kandidat za ZOI Peking, Filip Zubčić, zauzeo je sedmo mjesto u veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa u Adelbodenu (Švicarska), nakon što je bio trećeplasirani u prvoj vožnji. Iako se činilo da bi mogao završiti i na pobjedničkom postolju, u drugoj je vožnji napravio dvije pogreške koje su i presudile da na kraju bude sedmi.

Na veselje ispunjenih tribina u Adelbodenu pobijedio je domaći skijaš Marco Odermatt, za 48 stotinki brži od drugoplasiranog Austrijanca Manuela Fellera. Treće mjesto pripalo je Francuzu Alexisu Pinturaultu.

U redoslijedu veleslalomaša Odermatt ima 480 bodova, prvi pratitelj Feller 261 bod, dok je treći Norvežanin Kristoffersen s 253 boda. Naš Filip Zubčić je deseti sa 116 bodova.

Odermatt je vodeći i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, ima 845 bodova, dok su mu najbliža pratnja Norvežanin Kilde sa 469 i Austrijanac Mayer sa 447 bodova. Zubčić se u ukupnom redoslijedu nalazi na 12. mjestu i ima 198 bodova.