Zagreb, 4. siječnja 2022. - Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović nastavlja pomicati granice svoje uspješnosti. Sedmim mjestom na slalomskoj utrci Svjetskog kupa na Sljemenu izborila je novi rezultat karijere. Treći put zaredom na Sljemenu je slavila sjajna Slovakinja Petra Vlhova.

U prvoj vožnji 24-godišnja je Mrkopaljka bila 14., što je odgovaralo njezinu dosad najboljem dometu u Svjetskom kupu, iz nedavne utrke u Leviju. U drugoj vožnji ostvarila je prvi ulazak u Top 10 i šteta je što zbog epidemioloških mjera na Sljemenu nije bilo gledatelja, koji bi itekako znali pozdraviti njezin pothvat.

Vodeća slalomašica svijeta Vlhova iskoristila je startni broj jedan i uvjerljivo najbrže prošla sljemenski Crveni spust u iznimno teškim uvjetima na stazi prekrivenoj lišćem, po visokoj temperaturi i s jakim južnim vjetrom. U drugom "laufu" Slovakinja je sačuvala veliku prednost.

Drugo mjesto sa zaostatkom od 50 stotinki osvojila je četverostruka sljemenska pobjednica Amerikanka Mikaela Shifrin, koja se upravo u Zagrebu vratila natjecanju u Svjetskom kupu, osam dana nakon pozitivnog testa na koronavirus. Treća je bila Austrijanka Katharina Liensberger (+2.11)

Zrinka Ljutić je u prvoj vožnji startala kao 40. i nakon vrlo dobrog prvog prolaza napravila je pogrešku i odustala, dok je zaostatak Andree Komšić od 4.78 sekundi bio ipak prevelik za ulazak u drugu vožnju. Bila je 32., tek 31 stotinku od 30. mjesta.

U redoslijedu slalomašica za Svjetski kup vodi Vlhova s 480 bodova ispred Shiffrin (340), dok je Leona Popović s 15. napredovala na 12. mjesto s 95 bodova. U ukupnom redoslijedu vodi Shiffrin s 830 bodova, 115 više od Vlhove, dok je Leona Popović 39. (hoo)