Zagreb, 27. veljače 2021. - Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić pobjednik je prve od dviju veleslalomskih utrka Svjetskog kupa, koje se ovoga vikenda voze u bugarskom Banskom. U ciljnu ravninu ušao je s vremenom 2:20.62, drugi je bio Francuz Mathieu Faivre, dok je treće mjesto pripalo Austrijancu Stefanu Brennsteineru za prvo postolje u karijeri.

Nakon drugog mjesta u prvoj vožnji, Zubčić je odlično je odvozio drugi "lauf", a drugoplasirani Faivre imao je 40 stotinki slabije vrijeme. Vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa i redoslijedu veleslalomaša, Francuz Alexis Pinturault, završio je utrku na četvrtom mjestu (bez jednog štapa), s više od sekunde zaostatka za pobjednikom.

Uoči nedjeljne, druge veleslalomske utrke u Banskom, Zubčić je u redoslijedu skijaša za mali veleleslalomski globus na drugom mjestu s 468 bodova, dok vodeći Pinturault ima 490. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa naš skijaš je također ostvario pomak, trenutačno je šesti. 

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Filipu Zubčiću veleslalomsku pobjedu u Banskom, kao i peti uspon na pobjedničko postolje u aktualnoj sezoni Svjetskog kupa. (hoo/vk)