Zagreb, 22. veljače 2020. - Nakon siječanjskog srebra u Adelbodenu, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić kreirao je novi veliki pothvat, osvojivši prvo mjesto u veleslalomskoj utrci u japanskoj Yuzawi Naebi. Zubčić je ostvario svoju prvu pobjedu u natjecanju za Svjetski kup, a taj trijumf istodobno ima i povijesnu dimenziju - postao je i prvi Hrvat pobjednik veleslaloma u Svjetskom kupu te prvi hrvatski skijaš s trijumfom u SK-u nakon sedam godina (posljednje slavlje prije Zubčića priuštio nam je Ivica Kostelić). Nakon prve vožnje Zubčić je bio 12., a u izvrsnoj drugoj vožnji pokazao je sve svoje kvalitete. Drugi je bio Švicarac Marc Odermatt, a treći - Amerikanac Tommy Ford.

 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop - čestitali su Filipu Zubčiću na najboljem ostvarenju u dosadašnjoj karijeri:

Dragi naš Filipe,

nedavnim premijernim usponom na pobjedničko postolje Svjetskog kupa najavio si velike mogućnosti ove sezone, a povijesnim veleslalomskim zlatom potvrdio si da je ovo tvoja godina. Čestitamo ti na tom pothvatu u osobno ime i u ime cijele hrvatske olimpijske obitelji, sa željom da te posluži zdravlje za nove vrhunske domete koji bi u bliskoj budućnosti mogli kulminirati i usponom na olimpijsko postolje.