Zagreb, 11. siječnja 2020. - Hrvatski skijaški reprezentativac Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto u veleslalomskoj utrci u švicarskom Adelbodenu, a prvim usponom na postolje u natjecanjima Svjetskog kupa ostvario je i najbolji rezultat dosadašnje karijere, ujedno i najbolje postignuće naših skijaša nakon završetka karijere legendarnog Ivice Kostelića.

Upravo je Ivica Kostelić uoči muške sljemenske utrke najavio skorašnje uspone na pobjedničko postolje predstavnika našeg iznimno nadarenog skijaškog naraštaja... Zubčić je na kraju druge vožnje u Adelbodenu bio samo 29 stotinki sporiji od pobjednika, Slovenca Žana Kranjeca.

Filip Zubčić je potencijalni hrvatski olimpijac u HOO-ovu Olimpijskom programu Peking 2022. godine te od studenoga prošle godine stipendist Olimpijske solidarnosti MOO-a u skupini od deset hrvatskih potencijalnih olimpijaca za ZOI u Pekingu.

 

Čestitkama Filipu Zubčiću pridružili su se i vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop, izrazivši uvjerenje kako je ovo početak povratka hrvatskog skijanja u svjetski vrh, sa skijaškim naraštajem koji bi pobjednička postolja u Svjetskom kupu u skoroj budućnosti mogao zamijeniti i olimpijskim.