Wengen, 14. siječnja 2018. - Potencijalni hrvatski skijaški olimpijac za ZOI u Pjongčangu, 21-godišnji Elias Kolega, premijerno je u karijeri osvojio bodove u Svjetskom kupu, zauzevši 21. mjesto u slalomskoj utrci u Wengenu (Švicarska).

Prvu je vožnju učenik Ante Kostelića sa startnim brojem 56 završio kao 27., a na kraju je dodatno poboljšao plasman, stigavši do 21. mjesta (+5.69), vrijednog 10 bodovnih prvijenaca. Kolega je izrazio veliko zadovoljstvo uspjehom dosadašnje karijere i to baš na stazi na kojoj je četiri puta (u slalomu i kombinaciji) slavio naš legendarni olimpijac Ivica Kostelić.
Prije tjedan dana sličnim pothvatom razveselio nas je Matej Vidović 23. mjestom u slalomu u Adelbodenu i osvajanjem prvih bodova ove sezone. Nažalost, Vidović je u Wengenu ostao bez druge utrke, nakon 35. mjesta u prvom 'laufu'.
Do 53. pobjede u karijeri, osme ovosezonske i pete slalomske, stigao je Austrijanac Marcel Hirscher koji je u Wengenu imao najbolje vrijeme u obje vožnje. Drugi je Norvežanin Henrik Kristoffersen (+0.93), a treći Šveđanin Andre Myhrer (+1.72).
U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeći je Marcel Hirscher sa 974 boda, Kristoffersen je drugi sa 800, a trećeplasirani Francuz Alexis Pinturault ima 579 bodova. (hoo/vk)