Zagreb, 8. siječnja 2018. - Potencijalni hrvatski skijaški olimpijac za ZOI u Pjongčangu, Matej Vidović, osvojio je prve bodove u Svjetskom kupu ove sezone, zauzevši 23. mjesto na slalomskoj utrci u švicarskom Adelbodenu.

Dvadesetčetverogodišnji Zagrepčanin imao je startni broj 35, a u prvoj vožnji stigao je 27. U drugom „laufu“ ostvario je fantastično četvrto vrijeme, što mu je u ukupnom redoslijedu donijelo osam bodova. To je Vidoviću drugi nastup u karijeri u kojem je osvojio bodove u Svjetskom kupu, nakon slalomskog prvijenca (21. mjesto) u Kranjskoj Gori prije desetak mjeseci. Drugi naš predstavnik u Adelbodenu, Elias Kolega, bio je 49. u prvoj vožnji.
Do četvrte ovosezonske slalomske pobjede zaredom, odnosno ukupnog 52. trijumfa na utrkama Svjetskog kupa, stigao je sljemenski „kralj“, Austrijanac Marcel Hirscher. Za samo 13 stotinki nadmašio je sunarodnjaka Michaela Matta, a za 16 stotinki bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersena, svog dvostrukog pratitelja - 154 boda Hirscher mu bježi ukupno, a 99 u borbi za mali slalomski globus.
Svjetski kup nastavlja se u Švicarskoj - 12. siječnja na rasporedu je alpska kombinacija u Wengenu. (hina/hoo/vk)