Zagreb, 4. siječnja 2018. - Trijumfom Austrijanca Marcela Hirschera u muškoj slalomskoj utrci, na sljemenskom Crvenom spustu završio je dvodnevni program Svjetskog kupa, u kojem su domaće skijašice i skijaši ostali prilično nedorečeni.

Drugi je, s pet stotinki zaostatka, njegov sunarodnjak Michael Matt (vodeći nakon prve vožnje), a treći Norvežanin Henrik Kristoffersen (+11 stotinki). Bio je to četvrti sljemenski naslov za Hirschera (2012., 2013., 2015. i 2018.) te ukupno 50. pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.
Od pet hrvatskih predstavnika, potencijalnih olimpijskih kandidata (bez Filipa Zubčića koji se zbog bolesti nije pojavio na startu), nijedan nije uspio izboriti drugu vožnju. Najbliži tom dometu bio je Matej Vidović na 39. mjestu. Njega je od nastupa u drugoj vožnji dijelilo samo 49 stotinki sekunde. Elias Kolega je startao 65., a utrku završio na 50. mjestu, dok je Istok Rodeš zauzeo 52. mjesto. Naš najiskusniji skijaš, Natko Zrnčić Dim, zauzeo je 60. mjesto u bitno otežanim uvjetima zbog oštećenja staze, a mladi Samuel Kolega startao je pretposljednji (79.) i nije uspio završiti prvi “lauf”. Nekoliko vrata ispred cilja napravio je kobnu pogrešku zbog koje je izletio sa staze.
U ukupnom redoslijedu ovosezonskog Svjetskog kupa Hirscher je vodeći sa 674 boda, drugoplasirani Kristoffersen ima 580, a trećeplasirani Kjetil Jansrud 480 bodova. I u redoslijedu slalomaša predvodnik je Hirscher sa 354 boda, drugi Kristoffersen ima 295, a treći Matt 228 bodova. (hoo/vk)