Zagreb, 3. siječnja 2018. - Nakon što je bila najbolja 2013. i 2015. godine, Amerikanka Mikaela Shiffrin po treći put je postala sljemenska Snježna kraljica. Aktualna pobjednica Svjetskog kupa i uvjerljivo vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu ove sezone do nove je slalomske pobjede stigla sa čak 1,59 sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranu Austrijanku Wendy Holdener.

Treće mjesto osvojila je Šveđanka Frida Hansdotter sa 2,11 sekundi zaostatka za pobjednicom, izborivši po drugi put pobjedničko postolje na Sljemenu (2013. godine bila je druga iza Shiffrin).
Hrvatske uzdanice na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici bile su potencijalne olimpijke za Pjongčang - 20-godišnja Leona Popović, koja nije izborila drugu vožnju (sa 7.03 sekunde zaostatka za Shiffrin zauzela je 47. mjesto), i 17-godišnja Ida Štimac koja je u svom debiju u Svjetskom kupu hrabro startala, ali je na sredini utrke izletjela sa staze.
U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća Shiffrin (1081 bod), ima ogromnih 510 bodova prednosti u odnosu na prvu pratilju, Njemicu Viktoriju Rebensburg. Trećeplasirana Slovakinja Petra Vlhova ima 475 bodova. I u borbi za mali slalomski Kristalni globus vodeća je također Amerikanka Shiffrin (580 bodova), druga je Vlhova sa 395 bodova…
U četvrtak na Sljemenu nastupaju najbolji slalomaši svijeta, među njima i šestorica naših aduta. (hoo/vk)