U kasnim večernjim satima, 20.kolovoza, u Zračnu luku Zagreb doputovala je većina od 30 hrvatskih studenata sveučilištaraca koji od 8. do 18. kolovoza 2007. sudjelovali na 24. ljetnoj Unverzijadi u ...

U kasnim večernjim satima, 20.kolovoza, u Zračnu luku Zagreb doputovala je većina od 30 hrvatskih studenata sveučilištaraca koji od 8. do 18. kolovoza 2007. sudjelovali na 24. ljetnoj Unverzijadi u Bangkoku, a koji su se vratili s četiri medalje. U ime Hrvatskog olimpijskog odbora u Zračnoj luci dočekali su ih glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, članice vijeća Morana Paliković - Gruden i Nada Senčar te pomoćnik glavnog tajnika za olimpijski program Damir Šegota.

Među putnicima bile su svjetska juniorska prvakinja, atletičarka Danijela Grgić koja se s Unverzijade vraća sa srebrnim odličjem i Josipa Kusanić, taekwondoašica, koja je svoju srebrnu medalju osvojila u kategoriji do 63 kg. Dvije brončane medalje osvojili su sestre Ivana i Marija Abramović u ženskim parovima, te Ivan Cerović i Ivana Abramović u mješovitim parovima. Hrvatska atletičarka Vera Begić osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska ostvarivši rezultat 55,26 m. Do brončane medalje je Riječanki nedostajalo nešto više od jednog metra. Gimnastičarka Tina Erceg zauzela je šesto mjesto u vježbi na tlu i devetu poziciju u višeboju. U finalu skoka u dalj za muškarce Marijo Baković zauzeo je sedmo mjesto dok je u bacanju diska Martin Marić zauzeo osmo mjesto sa hicem od 56.32 metra.

Ljetna 24.Univerzijada okupila je oko 12 000 sportaša - sveučilištaraca iz 200 zemalja koji su se natjecalii u 18 sportova; atletika, plivanje, ronjenje, vaterpolo, košarka, mačevanje, nogomet, gimnastika, judo, stolni tenis, tenis, odbojka, badminton, golf, streljaštvo, softball i taekwondo. Hrvatsku sveučilišnu reprezentaciju pod vodstvom šefa misije Davora Habljaka, inače glavnog tajnika Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza, predstavljalo je 30 sportaša koji su se natjecali u atletici (Vera Begić, Ljiljana Ćulibrk, Maja Golub, Danijela Grgić, Andrea Ivančević, Marijo Baković, Martin Marić, Ivan Pucel i Anita Banović), gimnastici (Tina Erceg), golfu (Ana Krasnić, Andrija Antić i Lovro Pleić) judu (Dragan Crnov, Mateo Semiz i Tomislav Vučak) mačevanju (Bojan Jovanović), plivanju (Saša Imprić i Dinko Matić), skokovima u vodu (Petra Balog i Šime Perić), streljaštvu (Sanja Kovacs i Kristina Vrbek), tenisu (Ivana Abramović, Marija Abramović i Ivan Cerović) i u taekwondou (Iskra Knežević, Josipa Kusanović, Azra Zukanović i Matija Šantić).