Bukurešt, 21. srpnja 2022. - Novi veliki uspjeh hrvatskih predstavnika na Europskom juniorskom prvenstvu u skokovima u vodu koje se održava u Rumunjskoj. Nakon što je prije dva dana do brončane medalje u disciplini "daska 1 metar" stigao Marko Huljev (KSV Zadar), medalju istog sjaja osvojili su i juniori u sinkroniziranim skokovima s daske na visini od tri metra - Matej Nevešćanin (KSV Zadar) i David Ledinski (KSV Nemo). 

 

U konkurenciji predstavnika iz još 10 država Staroga kontinenta zlatnu medalju osvojili su Talijani Stefano Belotti i Matteo Santoro, dok su srebrni bili Britanci Leon Baker i Hugo Thomas. 

- Znali smo da smo dobri i vjerovali smo da možemo osvojiti medalju. Uspjeli smo u tome i našoj sreći nema kraja - kratka je poruka brončanog dvojca.  

 

Nevešćanin i Ledinski nastupit će u petak i u pojedinačnoj konkurenciji s daske od tri metra, dok će na dasci visine od jednog metra nastupe upisati i Bruna Huljev te Barbara Bartolić. (hssv/hoo)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Mateju Nevešćaninu i Davidu Ledinskom na osvojenoj brončanoj medalji u sinkro-skokovima na juniorskom EP-u u Rumunjskoj!