Zagreb, 16. svibnja 2022. - Na Olimpijskim igrama gluhih u brazilskom Caxias do Sulu hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, pobijedivši u finalu vrlo uvjerljivo Njemačku (32-21) za peto zlatno olimpijsko odličje i ukupno 17. kolajnu s velikih natjecanja.

Muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od naših najtrofejnijih momčadi, a sa zlatom iz Brazila ima osam olimpijskih odličja (pet zlata, jedno srebro i dvije bronce), sedam europskih (pet zlata, po jedno srebro i broncu) i dvije svjetske medalje (obje zlatne).

Treće mjesto pripalo je Srbiji, a u ženskom dijelu turnira slavila je Danska ispred Turske, dok je domaćin, Brazil, osvojio treće mjesto.

 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su rukometnoj reprezentaciji gluhih na velikom uspjehu:

 

Dragi naši rukometaši, 

još jednom ste nas razveselili usponom na vaš olimpijski tron, a time ste dokazali i da s pravom nosite epitet jedne od najtrofejnijih hrvatskih reprezentacija. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime primite iskrene čestitke za najnoviji sportski pothvat kojim ste iznova proslavili i hrvatski sport u cjelini.