HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ

http://www.hos-cvf.hr

 

 

hr odbojkaska udrugaPredsjednik Ante Baković
Direktorica Valentina Bifflin


Hrvatski odbojkaški savez osnovan je 25. lipnja 1946. godine u Zagrebu.
Član je Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) -
Međunarodne odbojkaške federacije od 21. srpnja 1992. godine.
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 

 

Sjedište

Haulikova 6
HR-10000 Zagreb

 

Tel. +385 1 5634835
Faks +385 1 4577307

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zagreb, 16. lipnja 2020. - Hrvatski odbojkaški savez (HOS) održao je u Zagrebu izbornu skupštinu na kojoj je dosadašnji predsjednik Ante Baković jednoglasnom odlukom članova skupštine izabran na čelnu dužnost u novom četverogodišnjem mandatu.

Zagreb, 13. prosinca 2019. - Izaslanstvo Europske odbojkaške konfederacije (CEV), u kojem su bili predsjednik Aleksandar Boričić i savjetnik za marketing Zoran Avramović, boravilo je u posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO). S njima u društvu bio je i čelnik Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Ante Baković. U razgovoru s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Josipom Čopom odbojkaško izaslanstvo predstavilo je ideju o hrvatskom domaćinstvu jedne skupine Europskog prvenstva odbojkašica 2021. godine.

Zagreb, 25. svibnja 2019. - Bivši izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, srbijanski stručnjak Miroslav Aksentijević, poginuo je u subotu u prometnoj nesreći u Srbiji, u dobi od 45 godina. Kao trener odbojkašica Spartaka iz Subotice trebao je biti gost odbojkaškog kampa u Apatinu, ali je na autocesti kod Rume zadobio po život kobne tjelesne ozljede u padu s motora nakon sudara s teretnim vozilom. Podlegao je ozljedama ubrzo nakon nesreće, unatoč velikim naporima liječnika da ga spase.