Split / Zagreb, 7. rujna 2021. - U sklopu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, hrvatska nogometna reprezentacija s uvjerljivih je 3-0 pobijedila u Splitu Sloveniju, uzvrativši joj na najljepši mogući način za poraz (0-1) na startu kvalifikacijskog ciklusa.

 

U prekrasnom ozračju poljudskog stadiona, pred više od 16 tisuća gledatelja, strijelci za Hrvatsku bili su Marko Livaja (33.), Mario Pašalić (66.) i Nikola Vlašić (90.+4). Ovom pobjedom Dalićevi izabranici zadržali su vrh ljestvice u skupini, bodovno izjednačeni s Rusijom (po 13), a nakon ovog uspješnog mini-ciklusa, s osvojenih sedam bodova iz tri utakmice, nastavak kvalifikacija očekuje ih u listopadu. 

 

Sjajnoj predstavi hrvatskih nogometaša na Poljudu nazočio je i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač, koji je nakon utakmice čestitao Vatrenima na velikoj pobjedi. Tom prigodom, u prostorijama poljudskog stadiona dao je i intervju Radio Splitu, postaji u sastavu Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Krajač je govorio o uspješnom nastupu hrvatskih sportaša na tokijskim Olimpijskim, potom i Paraolimpijskim igrama, o nadolazećim Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu i ljetnim Igrama za tri godine u Parizu, o suradnji HOO-a s Ministarstvom turizma i sporta i hrvatskom Vladom, o važnosti prepoznavanja sportskih talenata i ulaganja u njihov razvoj, te o pomoći HOO-a lokalnom sportu i klubovima.