Zagreb, 12. lipnja 2021. - Hrvatska nogometna reprezentacija otvorit će nastup na Europskom prvenstvu nedjeljnom utakmicom s Engleskom (15 sati) na novom zdanju stadiona Wembley u Londonu. Potom im slijede ogledi s Ćeškom i Škotskom. Kao i u slučaju odgode tokijskih Olimpijskih igara, i aktualni nogometni Euro, raspršen domaćinstvom u 11 država, izvorno je trebao biti održan u ljeto 2020. godine.

Hrvatski navijači diljem svijeta s velikim očekivanjima dočekuju premijerni nastup svojih miljenika na velikom natjecanju. Prije 14 godina Vatreni su ostvarili jednu od najveličanstvenijih pobjeda svih vremena, svladavši "Gordi Albion" sa 3-2 na starom zdanju nogometnog hrama Wembleyja, a iz novije povijesti još je svima u sjećanju polufinalni trijumf Dalićevih izabranika nad Englezima na SP-u u Rusiji 2018., kojim su trasirali put prema naslovu svjetskih doprvaka.

Već je postala tradicija da hrvatski olimpijci zažele Vatrenima uspješan nastup na velikom natjecanju. U ime svih pedesetak evidentnih olimpijaca za Tokio poruke potpore Vatrenima poslali su proslavljeni olimpijci iz streljaštva i veslanja - Snježana Pejčić i Damir Martin:

Sretno Vatreni! Olimpijci su uz vas!